The project involved the demolition of the existing Visitor's Center and construction of a new highly efficient (beyond Net Zero), 6,500 G.S.F., one-story Visitor's Center over an existing basement/crawl space.  

The new Visitor's Center consists of a lobby, exhibit areas, public & staff restrooms, administrative spaces, conference spaces, lunchroom, kitchenette, gift shop/bookstore, and storage areas.

GGD provided MEP-FP and Technology systems design. Sustainable features include a solar parking canopy, electric vehicle charging stations, LED lighting, daylight harvesting, energy recovery unit ventilator, and HVAC and lighting controls. 

 

This was the first DCR project to be awarded LEED certification. 

 

walden pond visitors center spring.jpg

Walden Pond Visitor's Center

Location:

915 Walden Street, Concord, MA 01742

PROJECT HIGHLIGHTS

 

Architect

Maryann Thompson Architects

 

Size

6,500 SF

 

Awards

Net Zero Certified Building

LEED Gold Certified

Value

$4.5 Million

press to zoom
press to zoom
press to zoom
1/1